TBFotografie

Fotografiecursussen

Naast zelf fotograferen vind ik het leuk om anderen te leren fotograferen. Ik richt mij op de beginnende fotograaf welke in een paar lessen willen leren om te gaan met hun camera. Ook vind ik het belangrijk dat de foto's iets te vertellen hebben, ook daar besteed ik tijdens mijn cursussen aandacht aan. De cursussen worden bij mij thuis, in Gennep, in een kleine kring gegeven. (maximaal 4 deelnemers)

Ik heb twee standaard cursussen welke ik regelmatig op de agenda heb staan. t.w.:

  • Basiscursus Spiegelreflex Camera
  • Slim fotograferen met de compactcamera


Ook is het mogelijk om coaching op maat te krijgen. Deze coaching is bedoeld om een-op-een een programma af te werken gericht op een (of meerdere) specifieken fotografievragen.

Cursussen zijn er op gericht om zelf te fotograferen in de praktijk. Dat is ook de reden waarom bij elke cursus ook een praktijkdag zit. Deze is doorgaans op zaterdagochtend.

Basiscursus Spiegelreflex

Een basiscursus Spiegelreflex bestaat uit 3 avonden en een dagdeel op zaterdag. Op de eerste twee avonden lopen wij door de techniek van het fotograferen en de camera heen. Daarna gaan wij een dagje op pad. De derde avond gebruiken wij om de gemaakte foto's te evalueren en te voorzien van tips en trucs. (deze cursus is ook te volgen wanneer je een compactcamera hebt waar je de sluitertijd en het diafragma kunt instellen)

kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €100,- . Dit is inclusief cursusmateriaal en koffie/thee op de cursuslocatie.

Waar en wanneer?

De cursus is in overleg in te plannen.
De avonden starten om 19:30 en duren tot een uur of 21:30 (afhankelijk van de vragen en de ervaring). Op zaterdag verzamelen wij rond 10:00 en fotograferen wij (met een lunch ertussen) door tot een uur of 14:00.

 Slimmer fotograferen met een compactcamera.

Een spiegelreflexcamera of een bridgecamera bezit veel instellingen en mogelijkheden. Maar kan je dan alleen met zo'n camera goede foto's maken ? Zeker niet! Ook met de camera op automaatstand of met een compactcamera kunt je prima foto's maken. Daarvoor is deze cursus "slim fotograferen" bedoeld. Geen gedoe met instellingen van de camera, geen techniek, gewoon fotograferen. Hiervoor komen we eerst een avond bij elkaar voor wat uitleg, tips en trucs. Daarna gaan wij op een zaterdag of zondag een paar uur samen fotograferen om het geleerde in praktijk te brengen.

kosten

De kosten voor deze cursus bedragen: €50,- . Dit is inclusief cursusmateriaal en koffie/thee op de cursuslocatie.

Waar en Wanneer?

De cursus is in overleg in te plannen.
De avond start om 19:30 en duurt tot een uur of 21:30 (afhankelijk van de vragen en de ervaring). Op zaterdag verzamelen wij rond 10:00 en fotograferen wij (met een lunch ertussen) door tot een uur of 14:00.

Workshop Motorfotografie

Herken je dat? Lekker op stap geweest met de motor, veel foto's gemaakt maar staat op de foto's nu ook dat wat jij hebt gezien?

Kan het beter?

Je kunt een fotografiecursus volgen, maar hier gaat vaak weer wat meer tijd in zitten. Je zit liever op de motor, toch?

Ik bied motorfotografieworkshops aan voor de fotograferende motorrijder. Wat is nu leuker om met andere motorrijders (of met jouw club) op pad te gaan en tegelijkertijd iets over fotografie te leren.

Wat leer je tijdens deze workshop?

  • Kijken naar motoren (de lijnen, het karakter)
  • De motor in relatie tot de omgeving
  • Flitsen (of niet)
  • Scherptediepte
  • Sluitertijd
  • Wat betekent dat voor jouw foto?

Natuurlijk gaan wij tijdens de workshop een rondje rijden op de motor. Tijdens dit rondje rijden komen wij langs het karakteristieke landschap van de Maasduinen, het Reichswald en de Waal. Er zijn regelmatig stops waar wij de onderdelen behandelen en natuurlijk is er tijd voor een kop koffie, het moet allemaal wel leuk blijven. Deze workshop is geschikt voor elke type motorrijder, met elke soort camera en op elk  niveau. Ik pas mijn workshop aan, aan jullie behoefte.

De aanvangstijd is in overleg te bepalen. De duur van de workshop is een uurtje of 5 á 6.

Kosten

Ik reken €125,- voor deze workshop, onafhankelijk van het aantal deelnemers. Echter des te meer deelnemers des te minder aandacht per persoon. (3-5 personen is ideaal)


info@paultenbroekefotografie.nl